بررسی جشن غدیر و سلام فرمانده

در ششمین نشست تخصصی «بررسی ابعاد اجتماعات دینی-فرهنگی در دوران پساکرونا
بررسی جشن غدیر و سلام فرمانده

ششمین نشست تخصصی «بررسی ابعاد اجتماعات دینی-فرهنگی در دوران پساکرونا؛ بررسی موردی جشن غدیر و "سلام فرمانده"» دوشنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۱ ساعت ۱۰ تا ۱۲ برگزار می‌شود.

در این نشست محمدمهدی سیار (شاعر و عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق ع)، علی‌محمد مودب (مدیر عامل موسسه فرهنگی هنری شهرستان ادب)، محمدرضا شرفی (داستان‌نویس) و علی‌اصغر عزتی پاک (داستان‌نویس) درباره ابعاد اجتماعی-فرهنگی جشن غدیر در تهران و نیز سرود سلام فرمانده سخنرانی خواهند کرد.

این نشست در پی تشریح محورهای زیر است:

- توجه به وجوه ادبی هنری پدیده‌های جدید در اجتماعات مذهبی مانند سلام فرمانده یا جشن غدیر

- تحلیل زبان و ادبیات به مثابه یکی از مهمترین ارکان هویتی ایرانیان (توجه به وحدت‌بخشی ادبیات در فرهنگ ایرانی-منبع ذخایر فرهنگی کشور)

- بررسی وجه آیینگی ادبیات نسبت به فرهنگ و هویت ایرانی

- تاکید بر ادبیات به مثابه تجسم دینداری در سطوح مختلف شناختی، عاطفی و رفتاری-مناسکی

- اثرسنجی این سنخ از پدیده‌ها در تصویرسازی آینده و امیدبخشی زبان و ادبیات؛ زبان آرمان و آرزوهای یک ملت (زبان افق‌های پیش رو-زبان هویت‌ساز آینده )

-نمود دوگانه عشق و عقل در ادبیات و فرهنگ ایرانیان (تقابل، تزاحم و یا تعامل )

- بررسی ظرفیت‌های زبانی و ادبی در ظهور و بروز اجتماعی شادی با تاکید بر وجه دینداری فرهنگ ایرانی

- تحلیل و بررسی نسبت میان عاطفه و عقلانیت در فرهنگ و جامعه ایرانی.

دبیری این نشست را علی فائضی (محقق و پژوهشگر جامعه شناسی فرهنگی) برعهده دارد.

علاقه‌مندان به حضور در این نشست می‌توانند به پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات به نشانی خیابان ولیعصر، نرسیده به میدان ولیعصر، خیابان دمشق، پلاک ۹ مراجعه یا از طریق نشانی اینترنتی زیر در برنامه شرکت کنند: