طرح پژوهشی «بررسی رفتار مردم در صف» اجرا می‌شود

طرح پژوهشی «بررسی رفتار مردم در صف؛ مطالعه زندگی روزمره در جامعه شهری تهران» توسط «دکتر محمدرضا پویافر» در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات اجرا می‌شود.

هدف از اجرای این طرح، شناخت رفتار مردم در صف، با تمام تنوع شکلی، محتوایی و تأثیر آن در زندگی روزمره است. در این پژوهش تلاش می‌شود تا با استفاده از مشاهده و مصاحبه در صف‌های گوناگون، رفتار شهروندان تهرانی در این موقعیتها توصیف و تفسیر شود.

ضرورت انجام این پژوهش وابسته به ضرورت شناخت از بخشهای مهم زندگی روزمره همچون «صف» است؛ امری که گاه موجب رفتارهای بسیار پرتنش بین افراد، از پرخاشگری تا نزاع دسته جمعی می‌شود و همچنین نشانه‌هایی از شخصیت انسان شهری در جامعه ایرانی امروز را در خود دارد.

دلالتهای مفهومیِ صف، انتظار، در نوبت قرارگرفتن و صبرکردن برای خرید کالا یا خدمات مورد نیاز، جزیی از زندگی روزمره در شهرهای مدرن است. اما صف می‌تواند فراتر از نگاه انتقادی به فرهنگ امروزین جامعه نیز مورد بررسی قرار گیرد.

مطالب مرتبط