از سوی مرکز رصد فرهنگی کشور؛

گزارش ملی وضعیت صنایع فرهنگی و خلاق منتشر شد

گزارش ملی وضعیت صنایع فرهنگی و خلاق  منتشر شد

گزارش ملی وضعیت صنایع فرهنگی و خلاق با همکاری گروه سیاست‌پژوهی و تحلیل داده نمافر در مرکز رصد فرهنگی تهیه و منتشر شد.

در این گزارش به‌روزترین داده‌های صنعت سینما، کتاب، بازی‌های ویدئویی و نوشت‌افزار ارائه و بررسی شده است. صنایع فرهنگی و خلاق به‌سبب برخورداربودن از ماهیت نرم و فرهنگی و توان‌افزایی اقتصادی، به‌عنوان یکی از الگوهای پیشران در سیاست‌گذاری‌های فرهنگی و اقتصاد فرهنگ در دنیا شناخته می‌شود. صنایع فرهنگی و خلاق ازیک‌سو حامل ارزش‌های مهم فرهنگی و ازسوی‌دیگر دارای بهای اقتصادی هستند. براساس آخرین آمار جهانی، حجم بازار صنایع خلاق از تولید ناخالص جهانی به میزان 3.1درصد است و 6.2درصد از کل اشتغال را تشکیل می‌دهد. لذا توجه سیاست‌گذاران به این حوزه مهم و ضروری است.

این گزارش با اتکا بر آمار، به بررسی وضعیت چهار صنعت سینما، کتاب، بازی‌های ویدئویی و نوشت‌افزار از رهگذر وضعیت بازار جهانی و داخلی، تولید، اشتغال و مصرف پرداخته و با ارائۀ تشریح روندی در هر بخش و به موازات یکدیگر به الگویی یکپارچه از مؤلفه‌های بنیادین هر صنعت رسیده است. مرور مسائل اساسی هر صنعت نیز در ادامه آمده تا بتوان تصویری واقعی و همه‌جانبه از هر صنعت به دست داد.


این گزارش همچنین تلاش کرده به سه پرسش اصلی دربارۀ چهار صنعت پیشگفته پاسخ دهد؛1- هر صنعت در بازار جهانی و داخلی از چه جایگاهی برخوردار است؟ 2- وضعیت سه بخش تولید، اشتغال و مصرف در هر صنعت چگونه است؟ 3- مسائل بنیادین هر صنعت چیست که بخش‌های مختلف آن را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد؟

 خلاقیت، نوآوری و خلق ثروت، سه عنصر محوری صنایع فرهنگی و خلاق را تشکیل می‌دهند. این گزارش نیز کوشیده است از بین انواع متعدد و متکثر گونه‌‌های صنایع فرهنگی و خلاق به بررسی وضعیت چهار صنعت سینما، کتاب، بازی‌های ویدئویی و نوشت‌افزار بپردازد و بازار جهانی و داخلی آن را تدقیق و تصویری از گلوگاه‌های شایان ‌بررسی هرصنعت را بازنمایی کند.

 این گزارش با همکاری گروه سیاست‌پژوهی و تحلیل داده نمافر در مرکز رصد فرهنگی کشور انتشار یافته است.


برچسب ها
از طریق فرم زیر نظرات خود را با ما در میان بگذارید