جامع­ترین مجموعه سه­‌خشتی­‌های کُرمانجی گرد‌آوری و تحلیل شد

طرح پژوهشی «گرد‌آوری، طبقه‌بندی و تحلیل بوطیقایی سه خشتی‌های کُرمانجی» توسط دکتر سیدمهدی زرقانی، عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد، در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات پایان یافت.

سه‌خشتی نوعی شعر کرمانجی سه مصراعی از شاخه ادبیات عامیانه است که گویشوران کرمانجی آن را از نسل­‌های پیشین سینه به سینه منتقل کرده‌­اند. این نوع شعر غالباً به صورت آواز و در مقام­های چهارگانه موسیقی محلی خوانده می‌­شود.

در این طرح که جامع­ترین مجموعة سه­‌خشتی­‌های کرمانجی شمال خراسان است، 2649 سه‌خشتی گردآوردی و تحلیل شده است. در این طرح هم­چنین برای این­که مخاطبان بیشتری بتوانند از این مجموعه بهره­‌مند شوند، علاوه بر نوشتن خود سه‌خشتی با الفبای کرمانجی ـ عربی، آوانگاری لاتین و ترجمة فارسی هر سه‌­خشتی در ذیل آن آورده شده و تعلیقاتی نیز اضافه شده تا مفهوم هر سه‌خشتی به راحتی به مخاطب منتقل شود.

بررسی نظام زبانی، نظام بلاغی و نظام موسیقایی به همراه مشخص کردن زمینه‌­های عاطفی ـ معنایی سه خشتی‌­ها نیز در این طرح انجام شده است.